Kuidas Nonna alguse sai

Nonna sai alguse kahe õe ühisest otsusest, hakata valmistama kodumaist ökopastat. Õed Liina ja Riina ei olnud varem toiduainetootmisega kokku puutunud, kuid tahe oli suur ja peamiseks motivaatoriks soov pakkuda oma peredele (ja teistelegi teadlikele toitujatele) häid kodumaised ja tervislikke tooteid. Peale pikki ja täpseid kalkulatsioone mindigi Itaaliasse pastategemist õppima, sest kust mujalt sa ikka saad nii professionaalset pastakogemust kui Itaaliast.

Kogemused käes, loodi väikeste viperuste saatel omale ka äriühing ning taotleti toiduainete müümise luba.

Pastatootmine on nüüd küll seljataha jäänud aga aastate jooksul on lisandunud palju uusi tooteid, mille puhul eesmärk ikka sama – pakkuda puhtast ja kvaliteetsest toorainest tooteid, mida oleks kerge valmistada ja mis maitseks nagu vanaema tehtud!

Meie tooted

Kõigi Nonna toodete valmistamisel on olulisel kohal mahe tooraine, mis hoolikalt valitud. Koostised on puhtad, autentsed ja käsitsi kokkupandud. 

Jahude puhul on oluline täisterajahude kasutamine. Täisterajahu valmistamisel jahvatatakse peeneks kogu tera, mis sisaldab nii kooreosa, tuuma kui ka idu ning on seega vitamiini-, kiudaine- ja mineraalainerikas.

Kõik Nonna tooted on valmistatud mahepõllundusest pärinevast toorainest, need ei sisalda sünteetilisi lisaaineid ega GMO-kultuure, samuti ei kasuta me munamassi-, vadaku- ega piimapulbrit. See teeb Nonna tootesarja eriti sobivaks ka veganitele ja laktoositalumatusega inimestele.


Aga ikkagi - miks mahe ja miks just sellised tooted?

Olles aastaid ise maheda toidu austajad on meie sooviks propageerida mahedat elustiili, pakkuda tervislikke ja kvaliteetseid tooteid, mis peamiselt valmistatud eestimaisest toorainest. Oma pere ja laste näitel teame, kui oluline on jälgiga, mis meie igapäevasel toidulaual on.

Samuti oli üheks oluliseks teguriks ka toodete valmistamise lihtsus, et kokata saaks kiiresti ja küpsetada saaks iga pereliige. Meie segujahudest küpsetiste valmistamine on jõukohane ka lastele ja nii saab toidutegemise armastus alguse juba lapsepõlvest.

johvika-muffinid3

Mis värk selle maheasjandusega on?

Mahepõllumajandus on looduskeskkonda ja ökoloogilist tasakaalu arvestav ja seda säästev tootmistehnoloogia. Sellise kasvatuslaadi puhul on reeglid väga ranged ja näiteks tavalisi taimekahjurite tõrjevahendeid kasutada ei tohi. Kindlasti tuleb arvestada, et kõik talukaup ei ole mahekaup. Mahetootjad läbivad range kontrolli ja seetõttu on ka tooraine pisut kallim, mis tõstab omakorda toodete hinda ja väga paljud tootjad liiguvad seetõttu lihtsama vastupanud teed. Väiketootjatel on lihtsam kasutada mahepõllumeeste toodangut, sest väikeste mahtuda puhul on isetegemist rohkem ja tooraine kontroll lihtsam.

Meile on oluline, et me ise ja ka meie tooraine tootjad jälgiksid mahedat eluviisi ka väljaspool tootmist, sest nii on meie tegevusel suurem mõte ja tooted tõeliselt puhtad.

Oma tooraine tootjad oleme hoolikalt valinud ja paljudega kaasneb oma lugu. Enamus meie toorainest on Eesti päritolu ja võid selle kohta pikemalt lugeda tooraine lehelt.

Nonna filosoofia

Meie toodang ei ole pelgalt kõhutäide, mis meele heaks teeb. Meie usume, et iga meie tegu siin maa peal on märgilise tähendusega ja väga oluline. Seetõttu üritame oma igapäevase tegevusega, ehk siis jahude, pastade ja muude toodete toomisega luua paremat maailma. See tundub kindlasti suur asi ja isegi liiga suur. Tegelikult on nii, et iga inimene saab parandada maailma siis, kui ta teeb oma igapäevaseid tegemisi parimal võimalikul moel aga samas sobitades end globaalsesse pilti.

HEA MAITSE. HEA TERVIS. HEA TEGU.

siis-kui-tahad-midagi-head