Rabarberikook tatrajahust

Rabarberiaeg on täies hoos ja aianurk suuri ja mahlaseid rabarberivarsi pungil. Meie tegime ühe väga lihtsa, aga veidi tervislikuma rabarberikoogi. Koogis kasutasime Nonna tootratrajahu ja täistera vanilje-muffinisegu.

RETSEPT:
1 dl Nonna toortatrajahu
1,5 dl Nonna vanilje-muffinisegu
2 dl suhkrut (eelista pruuni suhkrut)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 dl õli
3 muna
300-400 g rabarberitükke
2 tl kaneeli
250 g hapukoort

Sega omavahel kuivained (retsepti esimesed 5 komponenti). Vahusta munad õliga ning lisa kuivainetele. Lisa hapukoor ja sega segamini. Sega rabarberitükid kaneeliga (võid lisada ka natuke suhkrut, kui eelistad magusamat kooki) ja lisa tainale. Kalla tainas võiga määritud koogivormi (diameeter 26cm) ning küpseta 185 kraadi juures u 35-40 minutit. Peale küpsemist jätsin koogi veel 10 minutiks avatud uksega sooja ahju seisma.

Valmis kook on tõeliselt mahlane, pehme ja rabarbrine. Meil kadus kook laualt ühe õhtuga. Kui valmistad selle koogi ainult tatrajahuga, saad täiesti gluteenivaba koogi. Lisaks võid hapukoore asemel kasutada ka toorjuustu või jogurtit.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga