Nonna toorained

Mahetooraine valik on kui omaette kunst Nonna toodete tegemisel. Põhjus on selles, et mitte kõik toorained ei sobi meie toodetesse, vaid need tuleb hoolikalt valida ja katsetada. Pöörame alati tähelepanu ka sellele, et meie valitud tootjad armastaksid mahetootmist ka oma südames.

Durum-nisujahu

Pastatainast valmistatakse durumnisu (kõvanisu) jahust ja veest. Durumnisujahu jahvatus pastatoodete valmistamiseks on jäme ja teraline. Sarnaneb mannale, seetõttu nimetatakse kõvanisujahu ka semolinaks.

Kahjuks durumnisujahu Eestis ei kasva, sest meie kliima liiga külm. Seetõttu tuleb meie jahu Põhja-Itaaliast, Molino Pasini nimelisest veskist.

Täistera-nisujahu ja nisujahu

Täistera-nisujahu on üks olulisemaid tooraineid meie toodete puhul. Täisterajahu valmistamisel jahvatatakse peeneks kogu tera, mis sisaldab nii kooreosa, tuuma kui ka idu ning on seega vitamiini-, kiudaine- ja mineraalainerikas.

Meie täisterajahu tuleb Viljandimaal asuvast Koksvere veskist.

Toortatratang ja -tatrajahu

Kui harjumuspäraselt on tatar pruuni värvi, siis toortatar näeb välja roheline. Tegemist on siiski sama taimega, kuid toortatra puhul on kestad eemaldatud kuivkoorimisega ehk tatart ei ole kuumutatud. Tänu sellele on toortatras säilinud rohkem kasulikke aineid ja elujõudu.

Meie tatar tuleb Vigala vallast, Tõrvaaugu mahetalust.

Täisterakaerahelbed ja -kaerajahu

Ka kaerajahu ja kaerahelbed on vägagi tänuväärsed ja  pakuvad rikkalikult ja organismile soodsas vahekorras süsivesikuid, väärtuslikke valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale.

Meie kaer on pärit jällegi sealt samast Viljandimaalt Koksvere veskist.

Kukeseenejahu

Kukeseenejahu tuleb Süvahavva loodustalust Põlvamaalt ja seened on korjatud ümberkaudsetest metsadest. Talul on tore perenaine Kai, kellega kohtusime juba varasemalt laatadel ja kust algas ka meie koostöö. Varasemalt kui tegime nõgesepastat, siis tuli ka see sealt samast talust.

Linaseemnejahu

Linaseemnete kasulikkusest võiks rääkida pikalt, kuna nad sisaldavad palju kasulikke toitaineid ja omega-3 rasvhappeid. Eriti hästi omandab keha need siis, kui linaseemned on jahvatatud.

Meie linajahu tuleb Tartumaalt Raismiku talust, kes lisaks linajahule toodab näiteks ka linaõli.

Maitseained, vürtsid ja lisandid

Selleks, et meie tooted maitseksid hästi, on meil vaja veel terve hulk erinevaid maitseaineid, vürtse ja lisandeid (jõhvikad, karulauk).

Kuna paljusid neid mahedal kujul Eestist osta ei saa, siis oleme need muretsenud oma usaldusväärse Saksa koostööpartneri käest.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga