Brokkoli püreesupp maapirnijahuga on mõnus tummine supp. Maapirnijahu mahendab brokkoli maitset ja teeb suppi kreemisemaks.
Ekserimenteeri julgelt retseptiga, kasuta soovikorral brokkoli asemel hoopis lillkapsast või lisa juurde porgandit ja rohelisi herneid või hoopis bataati ja läätsesid.
Kogus 2-le
- 2 kl vett keetmiseks
- 400 g värsket või külmutatud brokkolit
- 3 kartulit
- 200 ml kohvikoort (või mõnda taimset koort)
- 2 spl maapirnijahu
Valmistamine: Koori kartulid, tükelda kartulid ja brokkoli väiksemaks. Keeda kartulid ja brokkoli pehmeks, kalla ära keeduvedelik (jäta 1 supikulbi jagu alles).
Püreesta köögiviljad koos kulbitäie keeduvedelikuga. Lisa koor ja maapirnijahu. Püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimisel riivi peale veidi parmesani juustu. Soovi korral võid juurde lisada ka küpsetatud kanafileeribad.
Maapirnijahu toimib supis paksendajana ning annab meeldiva maitse. Samuti tõstab supi kiudainesisaldust ning hoiab kõhu kauem täis.
Toitaineline väärtus 100g kohta: energia 305 kJ / 73,1 kcal, süsivesikud 5,52 g, rasvad 3,22 g, valgud 3,17 g, kiudained 4,70 g