Gluteenivaba pizza

Gluteenivaba pizza heledast universaalsest küpsetusjahust

Seekord tegin pizzat natuke teistmoodi. Nonna gluteenivabast heledast universaalsest küpsetusjahust küpsetades, olen koguaeg mõelnud, et see tundub hästi sobivat pizza jaoks. Ja proovisin järele. Aluseks võtsin Jamie Oliver’i pitsapõhja retsepti, mida tavaliselt kasutan.

Selle retsepti järgi saab umbes kaks keskmist pizzat.

Taigen:

500 g Nonna Hele universaalne küpsetusjahu
325 ml käesooja vett
7- 8 g kuivpärmi
2 sl oliivõli
0,5 sl meresoola
0,5 sl suhkrut

Pane kaussi jahu ja suhkur ja tekita keskele auk vedeliku jaoks. Käesoojas vees sega omavahel pärm, oliivõli ja suhkur. Kalla vedelik juurde jahule ja sega ja sõtku kuni tekib mõnus taignapall, mis ei kleepu enam kätekülge. Puista peale natuke jahu ja pane taigen kausiga sooja kohta kerkima. Taigen peab kerkima umbes kahekordseks ja selleks kulub umbes tund aega.

Tomatikaste:
400 g purustatud tomateid
Küüslauku maitse järgi
Soola
Suhkrut
Basiilikut

Mina teen tavaliselt tomatikastme ise, kuigi võib kasutada ka maitsestatud poe omasid. Kastme tegemiseks kasutan purustatud tomateid. Prae potis paar küünt küüslauku ja lisa juurde tomatikaste. Lisa maitse järgi soola ja suhkrut ja kimp basiilikut. Kui sul värsket basiilikut ei ole, võid lisada ka kuivatatud. Samuti võid lisada oreganot.

Kate:
2 palli mozzarella juustu
Peotäis Nonna kuivatatud tomateid
Riivitud parmesani juustu
Oliivõli
Värsket basiilikut

Kui taigen on kerkinud, siis tee sellest kaks taignapalli (või nii mitu, mitu pizzat soovid). Taignapall pressi laual (tavaliselt teen seda kohe küpsetuspaberi peal, siis on mugavam liigutada) või pannil lamedaks ja kata tomatikastmega. Kõige peale rebi mozzarellat, puista kuivatatud tomateid ja basiilikulehti. Nirista peale natuke oliivõli. Pane pizza u 220-230 kraadisesse ahju, millel alt küpsetamise režiim. Küpseta u 10-12 minutit. Ja ongi valmis! Buon appetito!

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga