Hummus päikesekuivatatud tomatitega

Hummus päikesekuivatatud tomatitega

Hummus päikesekuivatatud tomatitega on Vahemere mõjutustega leivamääre või dipikaste, mis kaunistab igat suupistelauda. Päiksekuivatatud tomatitega hummus sobib hästi võileiva vahele ja saiale määrimiseks, ning köögiviljade (nt. porgand, kurk, lillkapsas) dippimiseks. Kui soovid vürtsikamat hummust, siis lisa retseptile veel natuke tšillit või tšillihelbeid.

Retsept:

  • 1 purk konserveeritud kikerherneid
  • 8 päikesekuivatatud tomatit
  • 2-3 tl oliivõli
  • 2-3 küüslauguküünt
  • poole sidruni mahl
  • 1 spl tahinit
  • natuke soola
  • vett
  • soovikorral natuke tšillit või tšillihelbeid

 

Nõruta kikerherned ja aseta köögikombaini (võid kasutada ka blenderit või nuimikserit). Lisa päikesekuivatatud tomatid ja oliivõli. Pressi juurde sidrunimahl, lisa tahini ja sool ning vett nii palju kui ise soovid. Lase köögikombainil hummust töödelda nii kaua, et valmib Sulle meelepärane konsistents.
Naudi!

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga