Juuretisega vastlakuklid (gluteenivaba)

Juuretisega vastlakuklid muffinivormides

Juuretisega vastlakuklid on hea võimalus neile, kes soovivad pärmi tarbimist vähendada.

Olles ise kuklite voolimisega kimpus, lähenesin seekord kuklite tegemisele loominguliselt 🙂  Võtsin appi muffinivormid! Tõesti, nad ei meenuta ilusaid suuri paksukesi kukleid, vaid pigem väiksemaid ja natuke muffini kujuga, kuid ka neile annab hästi vahukoort vahele panna.

Juuretis:
Sega keedetud vesi ca 200ml sobiva GV jahuga (hirsi-, riisijahu) ja jäta 48 tunniks rätiku alla hapnema. Mass võiks olla hapukoore taoline.

Kukli retsepti võtsin Heleda universaalse jahusegu pakendilt, millele lisasin juurde kardemoni ja pärmi jätsin välja.

50 g õli (või koorevõid)
200 ml taimset piima
0,5 tl kardemoni
2 kanamuna
0,5 tl soola
50 g suhkrut
300-350 g Heledat GV jahusegu (võib ka tumeda GV jahuseguga teha)

Käesoojas piimas sega juuretis, sool, õli, suhkur, kanamunad, kardemon ning jahusegu. Sega niikaua kuni taigen ei kleepu enam käte külge ja on sile ning läikiv. Pane taigen muffinivormi (või vormi armsad kuklid) ja lase rätiku all kerkida. Küpseta 180 C juures ca 15 minutit kuni sai on pealt kuldpruun. Jahuta, lõika mütsike ning uurista auguke, kuhu lisa oma lemmik moos ja kaunista vahukoorega.

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga