Nonna omamoodi karask

Karask odrajahust ja universaalsest küpsetusjahust

Mind on tabanud karaski hullus. 🙂 Pean Teid ka sellega nakatama, sest vaheldus leivale-saiale on päris hea! Olen proovinud 100% täistera odrajahust, kuid see jäi „liiga odrane“, kui mõistad, mida sellega öelda tahan. 🙂  Proovinud ning katsetanud erinevaid variante olen lõpuks sellele retseptile pidama jäänud.

200 g  Täistera odrajahu
170 g   Tume universaalne küpsetusjahu
30 g   Rafineerimata roosuhkur
1 tl   Meresoola
1,5 tl   Söögisooda
1 tl   Vaniljesuhkur
0,5 tl   Sidrunhapet
Köömneid (soovi korral)

500 ml Hapupiima
2 tk  Kanamuna
50 g   Sulavõid (õli)

Sega kuivained omavahel. Klopi lahti 2 muna, lisa 500 ml hapupiima, kuivained ja 50g sulavõid. Taigen peaks olema paks nagu hapukoor.
Tõsta segu sobivasse vormi ja küpseta 190c juures kuni 40 min. Muffini vormis küpseb 25-30 minutit, leivavormis 45-50  min.

Pean ausalt tunnistama, et hapupiimaga tehtud karask on minu lemmik. Olen proovinud ka taimset varianti (kaera jogurtiga), kuid hapupiimale seekord vastast leidnud pole. Maitse üle ei vaielda 😀 !!

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga