Krõbedad kotletid maapirnijahuga

Kotletid on vaieldamatult üks eestlaste lemmiksööke ja läbi aja on proovitud neid rõõmupallikesi igatipidi rikastada. Kas saaks kuidagi südamerahus kotlette nautida ja samal teada, et nende toiteväärtus on kõrgem? Muidugi! Selles retseptis ongi tavapärane sai/sepik asendatud sidumiseks maapirnijahuga.

Koostisosad:

  • 500 g seguhakkliha
  • 2 sl Nonna külmkuivatatud maapirnijahu
  • 1 priske sibul
  • 1 muna
  • veidi vett/piima või hapukoort
  • soola-pipart
  • paneerimiseks riivsaia

Laota hakkliha kaussi. Haki sibulad ja lisa hakklihale. Seejärel lisa üks toores muna, törts vedelikku (vesi/piim/hapukoor) ning maitse järgi soola ja pipart. Sega vahepeal läbi. Viimasena lisa kotletitaignale maapirnijahu ja sõtku kätega, et taigen oleks ühtlane.

Vooli käte vahel pallid ja õrnalt vajuta lapikuks. Aga mitte väga lapikuks, sest muidu ei jää need seest mahlased. Seejärel paneeri mõlemalt poolt riivsaias. Nipp! Võid riivsaia maitsestada erinevate maitseainetega, et kotlettidele anda veelgi huvitavamat nüanssi.

Prae kotlette ühelt poolt seni kuni näed, et paneering on mõnusalt krõbe ja kotlett enamvähem keskosani läbi küpsenud. Seejärel keera ümber ja prae teiselt poolt ka seni kuni liha on küpsenud ja paneering krõbe. Tõsta praetud kotletid kuhugi restile, et säilitada paneeringu krõbedus. Kui panna kotletid kaussi ja kaas peale siis kuum niiskus teeb paneeringu pehmeks.

Serveeri koheva kartuli-hernetambi ja värske salatiga.

 

Jaga kindlasti tulemust ka meiega, oleme põnevil! #nonnahealth #nonnaorganic

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga