Kõik, mis krõmpsub ja hamba all krõbiseb tundub olevat juba mitu korda eeltöödeldud ja „ilmselt mitte nii kasulik“ toode. Aga mitte maapirni pressjääk!
Maapirni pressjääk on viljaliha, mis jääb järele peale mahla väljapressimist. Kui seda kuivatada, siis tuleb pressjäägist mõnusalt krõmpsuv, maitsev ja tervislik produkt. Maapirni pressjäägis on kõik maapirni kasulikud omadused alles, ainult pisut vähemalt määral. Maapirni pressjäägile ei ole mitte midagi juurde lisatud, sest neil ongi looduslikult mahedalt magus maitse.
Maapirni pressjäägi krõmpsud sisaldavad kaaliumi, fosforit, magneesiumi ja kaltsiumiühendeid, samuti B-grupi vitamiine. Kõige tähtsam aine on inuliin, vees lahustuv kiudaine, mis soodustab süsivesikute ja rasvade ainevahetust ning parandab soolestiku mikrofloorat. Osaliselt mitteseeduva kiudainena läbib see soolestiku, puhastab seda, vähendab kõhukinnisust ja endaga sidudes eemaldab soolestikust kolesterooli ja mürgiseid aineid.
Maapirni pressjäägi krõmpsud on kiudaineterikkad ja tänu inuliinile sobivad ka diabeetikutele ning ka kõigile teistele, et hoida oma veresuhkru tase stabiilsena.
Maapirni pressjääk sobib suurepäraselt niisama näksimiseks või kasulikuks lisandiks püreesupile. Hommikusöögisõbrad saavad pressjääki lisada oma lemmikmüslile ja anda endale eesootavaks päevaks hoopis väekama laengu!
Osta maapirni pressjääk SIIT ja tee ainult üks lisaliigutus päevas energilisema ja tervema mina suunas!