Lihtne toorjuustukook (gluteenivaba)

Lihtne toorjuustukook, mille põhi tehtud heledast universaalsest küpsetusjahust ja hirsihelvestest

Lihtne toorjuustukook on gluteenivaba kohvi- või pidulaua kaunistaja. Serveeri toormoosi või pidulikumal juhul tuhksuhkru ja värskete marjadega.

Koogipõhi:
100 gr hirsihelbeid
150 g heledat universaalset küpsetusjahu
15 gr rafineerimata roosuhkrut
soola – maitse järgi, mulle meeldib veidi soolakas põhi
75 g võid

Täidis:
400 g toorjuustu
200 ml vahukoort
150 g hapukoort
3 kanamuna
2 spl heledat univ. küpsetusjahu
80 gr rafineerimata roosuhkrut
1 laimi mahl
Vaniljet või vaniljesuhkrut

Põhja jaoks sega kuivained sulavõiga ja kanamunaga ning suru (20-24 cm) koogivormi põhja, mille vormipõhi on eelnevalt vähese õliga määritud. Küpsetuspaberi kasutamisel pole vormipõhja õli vaja. Eelkuumutatud ahjus küpseta koogipõhja 170 kraadi juures ca 10-15 minutit  ning lase veidi jahtuda.

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ja lisa vahukoor, toorjuust, hapukoor, jahu, suhkur, vanillisuhkur ja sega ühtlaseks kohevaks massiks. Kalla segu eelküpsetatud koogivormi ja küpseta 170-180 kraadi juures 45-55 minutit. Peale valmimist jäta kook veel praokil ahjuuksega ahju jahtuma nii 30 minutiks.

Minule meeldib, kui toorjuutukook on pealt pruunistunud. Koogi peal olevate lõhede vastu aitab veevenn ahjus ja pruunistumise vastu madalam temperatuur 🙂

Eelistan küpsetistes vähe suhkrut kasutada ning magusama koogi saamiseks valan hoopis serveerimisel üle toormoosiga!

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga