Maailma parim pesto maapirnijahuga

Kodutehtud pestot tehes kujunevad ajaga lemmikmaitsed paika ja iga kokk ise otsustab, mida lisab rohkem-vähem. Siin on Nonna lemmikretsept, mis on võitnud paljude pestosõprade südamed, maitseb imehästi ja tänu maapirnijahule on ka toiteväärtuslik. Hoolitsesime kindlameelselt selle eest, et nii klassikaline kui ka vegan versioon maitseksid suurepäraselt!

Klassikaline versioon:

  • 100 g värsket basiilikut
  • 50 g Nonna päikesekuivatatud tomateid
  • 1-2 küüslauguküünt (küüslaugusõbrad- duubeldage kogust!)
  • 50 g seedermänniseemneid
  • Vastavalt maitsele värsket sidrunimahla
  • 1-1.5 dl külmpressitud oliiviõli
  • 4 sl riivitud parmesani
  • 1 sl Nonna külmkuivatatud maapirnijahu

Vegan versioon:

  • 100 g värsket basiilikut
  • 50 g Nonna päikesekuivatatud tomateid
  • 1-2 küüslauguküünt (küüslaugusõbrad- duubeldage kogust!)
  • 50 g seedermänniseemneid
  • Vastavalt maitsele värsket sidrunimahla
  • 1-1.5 dl külmpressitud oliiviõli
  • 4 sl maitsepärmi
  • 1 sl Nonna külmkuivatatud maapirnijahu

 

Pane kõik koostisosad kaussi ja peenesta köögikombaini või saumiksriga ühtlaseks. Kindlasti maitse vahepeal! Pane vajadusel juurde basiilikut, tomateid, sidrunimahla või küüslauku. Kui pesto kipub olema liiga kuiv, lisa õli või kui liiga õline, lisa juustu või maitsepärmi.

Serveeri värske ciabattaga.

Pesto säilib õhukindlas anumas umbes nädal, kuid usutavasti pestosõbrad söövad selle kiiremini ära.

Jaga kindlasti tulemust ka meiega, oleme põnevil! #nonnahealth #nonnaorganic

 

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga