Mustika pannkoogid

Mustika pannkoogid

Ääretult lihtsad ja põnevad pannkoogid, mille teevad eriliseks taignasse lisatud mustikad.

Mustikad on ühed tänuväärsed marjad, kuna sisaldavad palju kasulikke toitained nagu C-vitamiini, mangaani ja palju kiudaineid. Lisaks on mustikad ka väga kalorivaesed ja seega figuurisõbralikud. Parim mustikate aeg on loomulikult suve lõpp ja varasügis, aga neid marju annab ka väga hästi külmutada, nii on need vitamiinipommid ka talvel kapist võtta.

Nonna pannkoogijahu valikusse kuulub kaks jahu – täisterajahuga pannkoogijahu ja odrapannkoogijahu. Kui lihtsalt pannkookide tegemine igavaks muutub, siis alati tasub katsetada ja lisada taignale erinevaid lisandeid. Üks lihtsamaid ja maitsvamaid viise on kindlasti mustikate lisamine pannkookidesse.

Retsept:

  • 1 pakk Nonna mahedat pannkoogijahu
  • 0,5 l keefiri, hapupiima või jogurtit (või taimset jogurtit)
  • 1 muna (taimse versijooni jaoks pool banaani püreestatult)
  • 150 – 200 g mustikaid

Valmistamise õpetus: Sega taigna koostisained:  jahu, keefir (või asendaja), muna (või banaani püree) omavahel ja lisa viimasena mustikad. Küpseta väiksed lusikapannkoogid. Serveerimisel moosi lisada ei ole vaja, aga kindlasti võid lisada värskeid marju ja näiteks tuhkruhrut või mett!

 

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga