Õunakook

Õunakook

Imemaitsev õunakook, mis on inspiratsiooni saanud klassikalisest juubelitordisegust, kuid palju tervislikum tänu väiksemale suhkrukogusele ja mahedale täisteranisujahule.

Taigna retsept:
220 g Nonna mahedat nisujahu
115 g Nonna mahedat täistera nisujahu
110 g rafineerimata roosuhkrut
0,5 g meresoola
0,5 tl vaniljet või 2 tl vaniljesuhkrut
1tl söögisoodat
1tl sidrunhapet (mitte kuhjaga)
2 muna (või munaasendajat)
150 g võid (või õli)
3 dl piima (või taimset piima)

Sega omavahel kuivained ja teises kausis muna, sulatatud või ja piim. Sega kõik omavahel kokku. Lõigu õunad meelepärasteks tükkidest ja lisa soovi korral kaneeli ja väheke pruuni suhkrut. Õunad võid nii taignasse segada kui koogi peale laduda. Küpseta 180 kraadises ahjus u 45 minutit. Sügis ei ole kunagi mõnusamalt maitsenud!

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga