On aeg viia vastlakuklid uuele tasemele! Kreemise metsapähkli sisuga ja maapirnijahuga tehtud vastlakuklid võidavad kiirelt kõikide südamed ja kaovad laualt nagu võluväel!
Taigen:
- ¼ l piima
- 30 g pärmi
- 100 g suhkrut
- 1 muna
- 75-100 g võid
- ½ tl peenestatud kardemoni
- ½ tl soola
- 300 g jahu
- 150 g Nonna külmkuivatatud maapirnijahu
Täidis:
- 150 g röstitud metsapähkleid
- veidi piima (või mandlipiima)
- küpsetatud kuklite sisu
Peale:
- Vahukoor
- Tuhksuhkur
Vastlakuklite taigen tuleb valmistada eelkergitusega. Sulata potis või ning sega kõik taigna koostisosad kokku. Lase soojas kohas kaetult paar tundi kerkida ja sõtku taigent kerkimise vältel kaks korda. Veereta taignast pallikesed, aseta ahjuplaadile ja lase veelkord hästi õhuliseks kerkida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit või kuni kuklid on pealt juba pruunid. Pärast ahjust välja võtmist piserda kukleid leige veega ja kata rätikuga. Kuklite kooruke peab olema õrn.
Jahutnud kuklitelt lõika mütsike ära ja võta kukli pehme sisu välja. Sega kokku kuklite sisu, purustatud metsapähklid ja piim. Segu peab tulema mõnusalt kreemjas. Täida tühjad kuklid metsapähkli täidisega.
Vahusta vahukoor, lisa kuklitele, aseta peale mütsikesed ja kaunista tuhksuhkruga.
Pikka liugu ja mahedat maiustamist!
Jaga kindlasti tulemust ka meiega, oleme põnevil! #nonnahealth #nonnaorganic