Maapirni pressjääk tekitab tänini palju küsimusi, mis jääk see siis täpselt on ja miks üldse peaks „jääke“ sööma?
Maapirni pressjääk on viljaliha, mis jääb järele peale mahla väljapressimist. Kui seda kuivatada, siis tuleb pressjäägist mõnusalt krõmps, maitsev ja tervislik produkt. Maapirni pressjäägis on kõik maapirni kasulikud omadused alles, ainult pisut vähemalt määral.
Teeme maapirni pressjäägist ja kaerahelvestest ühe maitsva ja toeka müsli!
PS! Soovitame teha kohe suure purgitäie valmis, et vajadusel oleks alati toitev kõhutäis võtta.
Koostisosad:
- 400 g kaerahelbeid
- 300 g Nonna Health maapirni pressjääki
- 100 g maisihelbeid
- 150 g kuivatatud puuvilju (õun, banaan, maasikas vms)
- 200 g rosinaid
- Näpuotsaga soola
- 50 g mett
- 50 g kookosrasva
Koostisosi võid julgelt vahetada vastavalt oma maitseelistustele.
Kui ise ei viitsi müslit valmistada, siis võib ka poest osta täistera müsli ja sellele maapirni pressjäägi lihtsalt hulka segada.
Sega omavahel kõigepealt kokku kõik kuivained (välja arvatud rosinad). Seejärel sega sisse kookosrasv ja mesi. Võid kookosrasva ja mee varem teises kausis ka omavahel ära segada. Laota kõik segu ahjuplaadile ja pane umbes tunniks ajaks 120 kraadisesse ahju. Sega vahepeal paar korda, et müsli röst oleks ühtlane. Kui müsli on jahtunud, sega juurde rosinad ja ongi valmis.
Jaga kindlasti tulemust ka meiega, oleme põnevil! #nonnahealth #nonnaorganic