Gluteenivabad hirsihelbed (mahe) 500g

2.60 Koos käibemaksuga

Kiiresti valmivad hirsihelbed.

Kroovitud hirsiterad muljutakse valtside vahel helvesteks.
Mahepõllundusest pärit hirsist tehtud helbed, millega valmistad turgutava hommikupudru või leiad kasutust küpsetistes.
Päritoluriik: Saksamaa, sertifitseeritud GV tehasest.

Kirjeldus

Gluteenivabad hirsihelbed

Gluteenivabad hirsihelbed – kõrge toiteväärtusega (sisaldab erinevaid B-grupi vitamiine ja vajalikke mineraalaineid) kiire hommikupudru valmistamiseks. Hirsipuder sobib hästi sportlastele ja raske füüsilise töö tegijatele. Serveeri putru soolaste (ürdid, salat) või magusate (värsked marjad, moos) lisanditega. Hirsihelveste tegemisel muljutakse kroovitud hirsiterad valtside vahel helvesteks. Kasuta helbeid erinevate küpsetiste valmistamisel. Nonna hirsihelbed on pärit Saksamaalt, sertifitseeritud gluteenivabast ettevõttest. Mahetoode.

  • gluteenivaba
  • B-grupi vitamiinide ning mineraalainete allikas
  • ideaalne toitvaks hommikupudruks
  • sobib veganitele
  • hirss on kasvatatud keskkonnasõbralikult
  • mahetoode

Hirsipudru valmistamise õpetus: kuumuta 1 dl vett keemiseni ning  lisa juurde 0,5 dl hirsihelbed ning keeda umbes 2 minutit. Lisa juurde 0,5 dl piima ja tükike võid, hauta putru kaane all veel 5 minutit, maitsesta meresoolaga. Serveeri soolaste lisanditega või mee ja värskete marjade, pähklite ja röstitud seemnete, kaneeli ja suhkru või moosiga.

Taimse (vegan) hirsipudru valmistamise õpetus: kuumuta 1 dl vett keemiseni ning  lisa juurde 0,5 dl hirsihelbed ning keeda umbes 2 minutit. Lisa juurde 0,5 dl taimset piima (näiteks mandlipiima või kookospiima) ja tükike kookosrasva (või meelepärast mahedamaitselist õli), hauta putru kaane all veel 5 minutit, maitsesta meresoolaga. Serveeri soolaste lisanditega või värskete marjade, pähklite ja röstitud seemnete, kaneeli ja suhkru või moosiga.

Toiteväärtus 100 g kohta:
energia 352/1470 kCal/J;
rasva 1,7 g, millest küllastunud rasvhapped 0,2 g;
süsivesikud 75 g, millest suhkrut 1,7 g;
kiudained 3,5 g
valku 5,8 g;
sool 0,02 g.

B1 0,26mg (24%)         Fosfor 240mg (34%)                 Tsink 3,4mg (34%)
B2 0,14mg (10%)         Magneesium 103mg (27%)       Vask 0,49mg (49%)
B6 0,75mg (54%)         Raud 4,8mg (34%)
*päevased võrdluskogused täiskasvanutel

Päritoluriik: Saksamaa, sertifitseeritud GV tehasest.