Kirjeldus
Astelpaju stimuleerib immuunsüsteemi ja ergutab hormonaalsüsteemi tegevust. Teda soovitatakse tarvitada üldtugevdava vahendina gripi ja teiste külmetushaiguste ajal, pärast operatsioone ja traumasid, asteeniliste seisundite ning intoksikatsioonide korral.
Astelpaju tarvitatakse ka reuma ja podagra puhul, veresoonte lupjumise ja vegetatiivse närvisüsteemi häirete korral, klimakteeriliste ilmingute ja häirete leevendamiseks. Astelpaju kiirendab kudede taastumist, seega soovitatakse teda suuõõnehaavandite, mao- ja kaksteistsõrmiku ning soolehaavandite ning pärakuveenikomude ravimiseks
Maapirnijahu kasulikud omadused:
- Toetab kaalulangetamist
- vähendab magusaisu
- elavdab ainevahetust
- normaliseerib söögiisu
- Sisaldab vajalike mineraalaineid ja mikroelemente
- kaltsiumi, rauda, kaaliumi, kroomi, magneesiumi ja fosforit
- Sobib diabeetikutele
- madala glükeemilise indeksiga (ei tõsta oluliselt veresuhkrut)
- On hea kiudainete allikas
- sisaldab dieet kiudainet inuliin
- toetab seedesüsteemi
- toetab veresoonkonda
- parandab üleüldist tervist
- aitab alandada kolesteroolitaset
- vähendab diabeediriski
- On prebiootilise* toimega
- kasulik inimese soolestiku mikrobioomile
*Prebiootikumid on toidu koostisosad, mis loovad “headele” bakteritele soodsa ja “halbadele” bakteritele ebasoodsa keskkonna. Need seedimatud kiud fermenteeruvad käärsooles, mis toob kaasa madalama PH-taseme, mis omakorda muudab soolestiku tervemaks
Kasutamine: lisa 3-4 spl smuutile, pudrule, jogurtile jne.
Koostis: astelpajujahu*, maapirnijahu (30%)*, *mahepõllumajandus.
Toiteväärtus: energia 316 kcal/1324 kJ; süsivesikud 33,1g, millest suhkrud* 11,6g; rasvad 13,5g, millest küllastunud rasvhapped 0,11g; valgud 15,4g; sool 0g.
*suhkrute sisaldus tuleneb looduslikult esinevatest suhkrutest.