Vahvlid leivajäätisega

 

Nonna vahvlid on kui loodud jäätise serveerimiseks. Jäätist saab teha nii masinaga kui ilma. Ilma masinata on just hea teha kondenspiimajäätist. Siit üks mõnus retsept, mis alati kõigile meeldib:

Sellest kogusest tuleb u 0,9 liitrit jäätist.

RETSEPT:
400 g suhkruga kondenspiima
4 dl 35% rõõska koort
2 dl 10% kohvikoort
100 g riivleiba (must leib)
2 sl suhkrut.

Valmistamine: Riivi leib, lisa suhkur ning kuumuta pannil paar minutit, kuni leib karamellistub. Sega hoolega läbi ja lase jahtuda.

Masinaga: Sega omavahel kondenspiim, rõõsk koor ja kohvikoor. Kalla segu jäätisemasinasse ning tegutse vastavalt masina juhistele. Umbes 5-10 minutit enne lõppu sega juurde jahtunud riivleib. Pane jäätis külmakindlasse karpi ning jäta mõneks tunniks sügavkülma tahenema. 

Masinata: Kui sul jäätisemasinat ei ole, kasuta ainult rõõska koort (6 dl). Vahusta koor pehmeks vahuks, sega juurde kondenspiim ja vahusta veel veidi, et kõik koostisained seguneksid. Lõpuks lisa jahtunud riivleib. Pane segu külmakindlasse karpi ning lase sel umbes 6 tundi sügavkülmas pakseneda.

Küpseta vahvlid pakil oleva õpetuse järgi ja keera koonuseks. Kui vahvlid on jahtunud, siis veereta jäätisekuulid ja serveeri koos leivapuruga!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga