Vegan suvikõrvitsa kotletid

Vegan suvikõrvitsa kotletid Nonna pannkoogijahust

Kiirelt valmiv roog taimetoitlastele: mahlased vegan suvikõrvitsa kotletid Nonna pannkoogijahust, terava tomatisalatiga. Võid tomatisalati valmistada esimesena, et anda maitstele aega külmkapis seguneda kuni valmivad suvikõrvitsakotletid.

Sellest kogusest saad 4 portsijonit.

  • 2 klaasi Nonna pannkoogijahu
  • 1 klaas kikerhernejahu
  • 1 keskmine suvikõrvits u 300g
  • 3/4 klaasi vett või taimset piima
  • väike peotäis Nonna päiksekuivatatud tomateid
  • 1 sibul
  • 2 küüslaugu küünt
  • 1 tl soola
  • musta pipart
  • oreganot või pizza maitseainet
  • õli praadimiseks

Tomatisalat:

  • 4 tomatit
  • 1 paprika
  • väike peotäis Nonna päiksekuivatatud tomateid
  • väike peotäis värsket basiilikut
  • 2 küüslaugu küünt
  • soola
  • musta pipart
  • külmpressi oliiviõli
  • soovikorral natuke balsamico äädikat või sidrunimahla

Sega pannkoogijahu ja kikerhernejahu omavahel, riivi suvikõrvits, haki sibul peenelt ja kuivatatud tomatid väiksemaks, pressi või haki peenelt küüslauk. Sega kõik ained omavahel, maitsesta pipra, soola ja oreganoga. Lase taignal natuke seista ja prae õliga kuumal pannil väiksed suvikõrvitsa kotletid kahelt poolt helepruuniks.

Tomatisalatiks haki tomatid, paprika ja päiksekuivatatud tomatid, rebi väiksemaks basiilikulehed ja purusta või pressi küüslauk. Kastme valmistamiseks, sega sool, must pipar ja oliiviõli ning soovikorral balsamico äädikas või natuke sidrunimahla. Sega koostisosad omavahel ja vala peale kaste, sega veelkord ja jäta u 10 min maitsestuma.

Serveeri suvikõrvitsakotletid tomatisalatiga või mõne muu värske salatiga.

 

Avalda arvamust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga